Elektroniczny rejestrator temperatury do bushli

Elektroniczny rejestrator temperatury – 60 dni

Elektroniczny rejestrator temperatury służy głównie do pomiaru i rejestracji temperatury w łańcuch chłodniczym, w trakcie magazynowania i transportu m.in. żywności, kosmetyków, produktów farmaceutycznych i innych produktów.
Po pomiarze komputer osobisty wygeneruje z rejestratora raport w pliku .pdf

Instrukcja obsługi:
  1. Przyciśnij przycisk Start/Stop i przytrzymaj przez min. 3 sek.
    Jeżeli na rejestratorze zaświeci się dioda LED oznaczona napisem „OK”, to oznacza, że rejestrator został prawidłowo włączony. Wtedy możesz umieścić rejestrator w miejscu w którym chcesz monitorować temperaturę. eżeli dioda oznaczona „OK” nie podświetli się w ciągu 3-5 sekund to nie używaj tego rejestratora.

  2. Jeżeli dioda oznaczona „OK” miga na zielono co 10 sek. wtedy pomiar i zapis temperatury przebiega prawidłowo. Jeżeli dioda oznaczona „ALARM” będzie migała co 10 sek. na czerwono to oznacza, że w trakcie pomiaru wystąpiło zdarzenie wywołujące alarm.

  3. Kiedy pamięć rejestratora jest wypełniona lub jeżeli naciśniesz i przytrzymasz przez min. 3 sek. przycisk Start/Stop, wtedy dioda „ALARM „ zaświeci się na czerwono co będzie oznaczało prawidłowe zakończenie pracy rejestratora.

  4. Rozedrzyj lub odetnij plastikowe opakowanie w którym jest umieszczony rejestrator i umieść rejestrator w porcie USB w komputerze. W trakcie generowania raportu z dokonanego pomiaru temperatury diody „OK” i „ALARM” będą migały. W momencie kiedy raport zostanie wygenerowany będzie się świeciła zielona dioda „OK”, aż do czasu wyjęcia rejestratora z portu USB komputera.
Specyfikacja:
  1. Częstotliwość rejestracji:
    • dla rejestratora 30-dniowego co 5 min
    • dla rejestratora 60-dniowego co 10 min
    • dla rejestratora 90-dniowego co 15 min
  2. Dokładność pomiaru ±0,5°C w zakresie temp. -20°C ~ 40°C i ±1,0°C w innym zakresie temp.
  3. Możliwa łączna ilość pomiarów 10000 rekordów.
  4. Opóźnienie startu pomiaru od włączenia urządzenia - 30 min., opóźnienie alarmu 0 min.
  5. Temperatura wywołująca „Alarm” poniżej 2°C i powyżej 8°C (odpowiednio poniżej 35,6°F i powyżej 46,4°F ).
  6. Zalecane warunki przechowywania rejestratorów:
    • RH względna wilgotność otoczenia 20-60%
    • temperatura 10-50°C
  7. Temperatura pracy rejestratora -30°C do 60°C ( odpowiednio -22°F do 140°F )
  8. Poziom wodoodporności IP67 ( w oryginalnej zgrzewce foliowej )
  9. Wymiary: 69x33x5 mm, waga netto 10 gram
  10. Działanie baterii do 2 lat. Typ baterii CR2032
  11. Zgodność CE, GSP, EN12830
  12. Interfejs komunikacyjny USB 2,0
  13. Raport w pliku .pdf
  14. Nie wymaga specjalnego oprogramowania
elektroniczny rejestrator temperatury do kontenerów
Korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie, z których niektóre mogą być już zapisane w folderze przeglądarki, oraz akceptacją polityki prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie.

Rozumiem